Prečo je daňové priznanie online výhodnejšie ako od účtovníka?

28. marec 2024

Autor Šimon Briatka

V minulosti ľudia nemali na výber - buď ručne vypĺňali staré známe zelené daňové tlačivo, alebo zverili daňové priznanie účtovníkovi. Doba sa však zmenila, technológie pokročili a priniesli so sebou nové možnosti. Napríklad také online daňové priznanie je skvelou vychytávkou, ktorá vám ušetrí čas aj peniaze.
 

 

1. Je to lacnejšie

Rozumieme, že cena je citlivou oblasťou a dôležitým faktorom pri výbere. Online daňové priznanie v appke Easyforms Mojedane je lacnejšie, než jeho spracovanie účtovníkom.

 

Účtovníci sú odborníkmi, ktorí sú v daňovej oblasti ako ryba vo vode, legislatívu a postupy ovládajú aj o polnoci. Práve táto expertíza však má svoju cenu, čo znamená, že tomu zodpovedá aj ich hodinová sadzba, prípadne cenník úkonov.

 

Navyše pri online daňovom priznaní nemusíte za nikým cestovať, zhromažďovať podklady a podobne, čo prináša ďalšiu úsporu. Stačí vám pripojenie na internet, zopár dôležitých daňových údajov (radi vás usmerníme, kde ich nájdete) a to je všetko. 

 

2. Je to rýchlejšie

Viete, koľko trvá vyplnenie slovenského daňového priznania typu A v appke www.mojedane.sk

Priemerne 13 minút.

 

Presne tak, jednoducho začnete vypĺňať, nasledujete vysvetlivky a skôr, než vám vychladne káva, máte hotovo
 

Skúste nájsť účtovníka, ktorým vám daňové priznanie vyplní do štvrťhodiny. Pri využití jeho služieb rátajte s tým, že na spracovanie budete potrebovať minimálne 1-2 pracovné dni, v čase najvyššej vyťaženosti (tesne pred marcovým termínom) aj viac. 
 

3. Nezdieľate svoje údaje

Informácie o príjmoch sú pre mnohých ľudí citlivou záležitosťou, ktorú nechcú zdieľať. Ak sa takýto človek rozhodne využiť služby účtovníka, žiaľ, tomuto sa nevyhne.

 

Pri využití appky Easyforms Mojedane však pracujete v zabezpečenom prostredí. Prístup k svojim údajom máte len a len vy, nemôže sa k nim dostať nikto, komu to priamo neumožníte. 

 

Svoje konto máte zabezpečené heslom a naša stránka má bezpečnostný SSL certifikát, ktorý digitálne šifruje dáta.

 

4. Garancia správnosti

Pri využití appky www.mojedane.sk síce nespolupracujete priamo s účtovníkom, avšak účtovníci sa podieľali na jej vývoji. To znamená, že aplikácia je vždy v súlade s daňovou legislatívou, je kompatibilná so všetkými predpismi a nariadeniami pre predmetný daňový rok. 
 

Garantujeme vám správnosť výpočtu pri vami zadaných údajov. Navyše za vás urobíme všetky výpočty - daňovej povinnosti aj prípadného daňového preplatku. 

 

Nepotrebujete žiadnu kalkulačku, znalosť paragrafov, ani tabletky proti bolesti hlavy. Online daňové priznanie nikdy nebolo jednoduchšie. Pustite sa do toho hneď teraz, z pohodlia domova a s vyloženými nohami. 
 


P.S.: vedeli ste, že v appke si teraz môžete vyplniť aj daňové priznanie typu B s paušálnymi nákladmi?

Šimon Briatka

V oblasti PR a komunikácie som začal pôsobiť ešte v roku 2014, počas vysokoškolského štúdia. Dnes pracujem na marketingovom oddelení  materskej spoločnosti tejto aplikácie - TJ-Legal, s.r.o.

Vyplňte si svoje daňové priznanie online ešte dnes.

Je to jednoduché, rýchle a bezpečné.

Platby sú zastrešené overenou platobnou bránou TrustPay.