Online vyplnenie daňového priznania nikdy nebolo jednoduchšie

20. december 2023

Autor Šimon Briatka


Kto podáva slovenské daňové priznanie?

V kalendárnom (a zároveň daňovom) roku 2024 sa podávajú daňové priznania za rok 2023. Táto povinnosť sa týka všetkých fyzických osôb, ktoré:
 

  • mali celosvetové zdaniteľné príjmy* vyššie ako 2 461,41 eur,
  • vykázali daňovú stratu,
  • k tomu boli vyzvané správcom dane.

*do zdaniteľných príjmov sa rátajú aj príjmy zo závislej činnosti, teda zamestnania, ďalej príjmy zo živnosti, predaja či prenájmu nehnuteľnosti a virtuálnych mien.

 

Väčšina zamestnancov síce prekročila hranicu 2 461,41 eur, ale ak si do 15. februára u svojho zamestnávateľa podajú žiadosť o vykonanie ročného zúčtovanie, nemusia si podávať daňové priznanie. Ostatní sa tejto povinnosti nevyhnú.

 

Zabudnite však na známe zelené tlačivo. Dnes si môžete vyplniť online daňové priznanie a elektronicky ho aj podať. Všetko na pár klikov, jednoducho a efektívne v aplikácii Easyforms Mojedane.

Daňové priznanie rýchlo a jednoducho!

Online daňové priznanie 2024

 

Ako na to?

 

Začnite na webe www.mojedane.sk. Kliknite, resp. ťuknite (ak ste na mobile) na VYPLNIŤ DAŇOVÉ PRIZNANIE ONLINE a ďalej nasledujte inštrukcie. 

 

Celý proces je mimoriadne jednoduchý a intuitívny, navyše máte po celý čas k dispozícii pomôcky. Vďaka nim zistíte, kde hľadať ten-ktorý údaj, prípadne ako postupovať pri konkrétnych otázkach. 

 

Už si nemusíte lámať hlavu nad zbytočne komplikovaným papierovým tlačivom, ktoré vydáva Finančná správa SR. Rozumieme, že pri prvom pohľade naň človek môže ostať zaskočený zbytočnou formálnosťou a byrokraciou.

 

Aplikácia Easyforms Mojedane sa vás pýta presne na to isté, ale zrozumiteľným spôsobom. Namiesto zložitého daňového žargónu jednoducho formulované a exaktné otázky. Vaše odpovede sa následne prenesú na správne miesta v originálnom tlačive.

 

V online daňovom priznaní nemusíte robiť žiadne manuálne výpočty - pri papierovej forme áno. Aplikácia ich zvládne za vás. Na základe vami zadaných údajov vám automaticky vyráta nielen daňovú povinnosť (teda to, koľko potenciálne musíte odviesť na dani z príjmu), ale aj prípadný daňový preplatok - ak vám naň vznikol nárok. 

 

Ako podať daňové priznanie elektronicky?

 

Po dokončení vypĺňania v appke máte možnosť stiahnuť si svoje daňové priznanie v dvoch formátoch - .pdf a .xml. Aplikácia vám ho zároveň pošle na e-mail.

 

Ak si zvolíte formát .pdf, môžete si tlačivo jednoducho vytlačiť, podpísať, dať do obálky a poslať na miestne príslušný daňový úrad (prípadne ho tam doručiť osobne).

 

Oveľa komfortnejší je však druhý spôsob - kompletne elektronický. Stiahnite si svoje slovenské daňové priznanie vo formáte .xml. Prihláste sa na portál Finančnej správy alebo do aplikácie eDane a zvoľte možnosť „Načítať zo súboru“, pričom načítate .xml súbor, ktorý ste získali po vypĺňaní v appke. 

 

Hotovo. Daňové priznanie 2024 (za daňový rok 2023) máte z krku.

 

Nikdy to nebolo jednoduchšie, ako dnes. 

Daňové priznanie rýchlo a jednoducho!


 

Šimon Briatka

V oblasti PR a komunikácie som začal pôsobiť ešte v roku 2014, počas vysokoškolského štúdia. Dnes pracujem na marketingovom oddelení  materskej spoločnosti tejto aplikácie - TJ-Legal, s.r.o.

Vyplňte si svoje daňové priznanie online ešte dnes.

Je to jednoduché, rýchle a bezpečné.

Platby sú zastrešené overenou platobnou bránou TrustPay.