Daňové priznanie online - aké má výhody a ako naň?

3. november 2023

Autor Šimon Briatka

Ak ste si už niekedy sami podávali slovenské daňové priznanie k dani z príjmu fyzickej osoby typu A, tak zelené tlačivo vám už je známe. Najmä prvý kontakt s ním mohol byť odstrašujúci. Kvantum údajov, koloniek a strán. Vyplniť ho je neľahká úloha.

 

Našťastie, moderné technológie prinášajú riešenie. Je ním online daňové priznanie v aplikácii www.mojedane.sk - rýchle, jednoduché, intuitívne. 

 

Prečo sa vám oplatí viac, než klasické ručné vypĺňanie?

 

Výhody online daňového priznania

 

1. Je rýchlejšie

 

V aplikácii mojedane.sk si vyplníte slovenské daňové priznanie typu A do 15-minút. Pýtame sa vás v ňom len na údaje, ktoré naozaj potrebujeme. Štandardné tlačivo má veľa koloniek, ktoré pri vypĺňaní aj tak nechávate prázdne, čiže na prvý pohľad pôsobí zdĺhavo

 

Na druhej strane appka je priamočiara. Žiadne úmorné vypĺňanie rukou, byrokracia je zredukovaná na minimum.

 

Obrovskou devízou našej aplikácie je, že daňové priznanie si v nej vyplníte aj cez mobil. Nepotrebujete počítač, dokonca ani tlačiareň - vyplnený formulár si môžete vyexportovať do elektronického formátu a nahrať priamo na webe Finačnej správy SR.

 

Stavíme sa, že svoje slovenské daňové priznanie v našej appke dokončíte skôr, než vám vychladne káva v hrnčeku.

Daňové priznanie online cez mojedane.sk

2. Jednoduché a s pomôckami

 

Na čo sa ma to tu pýtajú? 

 

To je otázka, ktorá vám môže rezonovať v mysli pri prechádzaní starého známeho zeleného tlačiva.

 

Žiaľ, daňová terminológia je niekedy zbytočne mätúca. Pri tvorbe aplikácie mojedane.sk sme sa snažili akékoľvek nejasnosti odstrániť a pýtame sa vás bez zbytočne technického žargónu.

 

Aby toho nebolo málo, pri vypĺňaní máte k dispozícii aj šikovného sprievodcu. Vďaka nemu sa napríklad dozviete, kde presne hľadať konkrétne číslo či iný údaj. 

 

3. Všetky výpočty sú automatické

 

V appke jednoducho zadáte údaje a algoritmus v pozadí sa už postará o všetky potrebné výpočty. Nepotrebujete žiadnu kalkulačku, pero či papier

 

Na tvorbe aplikácie spolupracujú špičkoví účtovníci, ktorí garantujú správnosť výpočtov a kompatibilitu s aktuálne platnou slovenskou legislatívou. Nezdaniteľné časti dane, daňové bonusy a podobne - všetko je z roka na rok aktualizované.

 

Okrem výpočtu daňovej povinnosti vám aplikácia vyráta aj potenciálny daňový preplatok - ak naň máte nárok. 

 

4. Zákaznícka podpora

 

Ak by ste pri vypĺňaní predsa len mali nejakú otázku, ostaňte bez obáv. 

 

K dispozícii totiž máte našu oceňovanú zákaznícku podporu. Môžete sa na nás obrátiť mailom, telefonicky, alebo prostredníctvom četu na našom Facebooku

 

Pripravili sme pre vás aj sekciu videonávodov. V nej nájdete odpovede na rôzne otázky:

  • ako v aplikácii zadať zahraničný príjem?
  • ako prebieha platba?
  • ako si vyplniť priznanie na mobile?
     

Daňové priznanie online cez mojedane.sk

Ako si vyplniť online daňové priznanie?

 

Prvým krokom je vstup do online aplikácie.

 

Ak nemáte užívateľské konto, pri vypĺňaní vám ho aplikácia vytvorí automaticky.

 

Následne si vyberiete účtovné obdobie (kalendárny rok), za ktoré chcete podať online daňové priznanie. Vyplníte základné osobné údaje, informácie o svojich príjmoch, uplatníte si nezdaniteľné časti základu dane, resp. daňové bonusy, na ktoré máte nárok.

 

Ak chcete a máte nárok, môžete venovať aj 2% zo svojej dane. 

 

Na záver vás čaká už len platba (garantujeme vám najnižšiu cenu) a môžete si stiahnuť svoje hotové daňové priznanie - pošleme vám ho aj na e-mail. 

 

Celý proces zvládnete do 15 minút. 

 

Vylúčenie zodpovednosti:

 

Obsah článku je aktuálny k dňu jeho uverejnenia, ak nie je uvedené inak. Prosím berte na vedomie, že aktuálne články, blogy alebo videá na stránke mojedane.sk zahŕňajú všeobecné informácie o danej problematike a teda nepredstavujú odborné či daňové poradenstvo poskytnuté v konkrétnej situácii.

Šimon Briatka

V oblasti PR a komunikácie som začal pôsobiť ešte v roku 2014, počas vysokoškolského štúdia. Dnes pracujem na marketingovom oddelení  materskej spoločnosti tejto aplikácie - TJ-Legal, s.r.o.

Vyplňte si svoje daňové priznanie online ešte dnes.

Je to jednoduché, rýchle a bezpečné.

Platby sú zastrešené overenou platobnou bránou TrustPay.