10 vecí, ktoré musíte poznať pred podaním daňového priznania [bezplatný e-book]

17. marec 2016

Autor Milan Polician

Aktualizácia: 1. marec 2021

10 veci pred podanim danoveho priznania_2

Nezdaniteľné minimum, základ dane, daňová rezidencia, daňová strata, preddavky na daň, odpočítateľné položky. Čo to znamená?

Pritom ide len o časť odbornej terminológie, ktorá sa na vás spustí v období od 1. januára do 31. marca. To je totiž čas, kedy takmer každý z nás musí podať daňové priznanie k dani z príjmu. Nepodaním daňového priznania sa dopúšťame priestupku, ktorý nás môže vyjsť poriadne draho.

 

Kde mám všetky tie papiere? Kam som ich len dal? A musím vôbec to daňové priznanie tento rok podávať? Môžem si požiadať o vrátenie dane zo zahraničia?

 

Aj s takýmito otázkami klientov sa stretávame v najrušnejšom období pred podaním daňového priznania. Navyše, každý rok so sebou prináša kopu zmien v daňovom systéme.

 

Kto sa v tom má vyznať?

Pripravili sme pre vás prehľad najdôležitejších rád a zostavili stručný prehľad, ktorý vám pomôže zorientovať sa v džungli daňových predpisov.

 

Náš e-book 10 vecí, ktoré potrebujete poznať pred podaním daňového priznania vám dávame k dispozícii zdarma.

 

Prajeme vám príjemné čítanie a veľa poučných riadkov.

Stiahnuť BEZPLATNÝ e-book

Daňové priznanie online cez mojedane.sk

 


Vylúčenie zodpovednosti:
 
Obsah článku je aktuálny k dňu jeho uverejnenia, ak nie je uvedené inak. Prosím berte na vedomie, že aktuálne články, blogy alebo videá na stránke mojedane.sk zahŕňajú všeobecné informácie o danej problematike a teda nepredstavujú odborné či daňové poradenstvo poskytnuté v konkrétnej situácii.

Milan Polician

Jeden z autorov aplikácie mojedane.sk a managing tax agent v spoločnosti TJ-Legal. Špecializuje sa na spracovanie slovenských, nemeckých a rakúskych daňových priznaní.

Vyplňte si svoje daňové priznanie online ešte dnes.

Je to jednoduché, rýchle a bezpečné.

Platby sú zastrešené overenou platobnou bránou TrustPay.